Ergonomianalyse

Ergonomianalyse

Hvad er ergonomi?

Ordet bruges om noget, der er fysisk bekvemt for kroppen. Eksempelvis er det ergonomisk at have skrivebordet i den korrekte højde, når man sidder ned. Man kan ligeledes få redskaber, der er ergonomiske. Eksempelvis har man i kontormiljøet fokuseret meget på såkaldte museskader. En løsningen på dette var den ergonomiske rollermouse, der gør, at skulder, håndled og fingre ikke længere er tvunget til at arbejde i en forkert stilling.

 

Ergonomi på arbejdspladsen vedrører 2.7 mio mennesker som er på arbejdsmarkedet. Heraf vurderes det at 1 mio har ondt i ryggen i større eller mindre grad. Det er vores mission at være med til at nedbringe det antal.

Hvad kan VITA hjælpe med?

Ergonimigennemgang - Hvordan gør vi?


Vores fysioterapeut filmer og tager billeder af medarbejderne i almindelige arbejdssituationer, og derefter analyseres deres arbejdsstillinger og bevægelser. Afsluttende tager vi en fælles gennemgang af fundene, både teoretisk og praktisk, hvor I selv får syn for sagen og mærker tingene på egen krop.

I får grundig og målrettet råd og vejledning, øvelser og træningsmaterialer, og selvfølgelig instruktion. Efter en aftalt tidsperiode følger vi op på, hvordan ændringerne er blevet implementerede i dagligdagen, og hvad vi stadig skal justere på.

Kom godt i gang

Hvis I har medarbejdere, der har fået skavanker af deres arbejde, eller hvis Arbejdstilisynet har påpeget problemer med træk, skub og løft,  eller arbejdsstillinger- og bevægelser, så skriv eller ring til fysioterapeut Sally Frantzen på sally@vitasundhed eller tlf 24 89 00 00.

Vi starter med en samtale om, hvorvidt det bedst kan svare sig for jer at lave en ergonomigennemgang på jeres arbejdsplads.

Trivsel